En sanger i mitt hjerte!

Da jeg var rundt 14 år var jeg med storesøster til en venninne av meg i et selskap der jeg hørte en av "damene" synge "The House of the rising sun". Dette gjorde stort inntrykk på meg og tror hun het Anita. Hennes stemme var sterk og klar og runger ut i rommet og gav en bølge av varme og en veldig god stemning. Jeg ble veldig imponert og ble, etter dette veldig opptatt av å lære og synge.

Jeg tok mine første sangtimer hos Gunvor Evju Lie på Hvalstad i Asker, noe som gav meg mye. Det føltes som om jeg fylte et tomrom inni meg selv. Spesielt husker jeg da jeg ble 18 år og hadde strøket på den teoretiske førerprøven. Jeg var skikkelig deppa, men etter en time sang var det som blåst ut av mitt hode. Dette gjorde meg enda mere sikker på at jeg var sanger i mitt hjerte og bestemte meg vel der og da for å gjøre det beste ut av mitt talent som sanger. 

Det gikk slag i slag med sangtimer og innøving av et repertoar innen Musikals, Opera. Jeg startet etter hvert hos en lærer i Oslo som viste meg konkrete øvelser i stemme plassering og jeg merket fort at stemmen vokste inni meg!

I 1996 etablerte jeg mitt enkeltmannsforetak fordi jeg fikk oppdrag som sanger. I tillegg hadde jeg sangelever innen popbransjen og begynte å bruke stemmen min på alle mulige måter. Repertoaret vokste i takt med mine samarbeid og mine oppdrag...

I tillegg til å synge selv fikk jeg også en del elever i popbransjen som kom hjem til meg der jeg bodde ved Lakkegata skole i Oslo. Gjennom dette arbeidet fikk jeg videreført kunnskap til andre vokalister og har bare gode minner fra denne tiden... (ca.25 år siden).

Jeg ble delaktig i mange forskjellige kulturelle begivenheter, bl.a som leder og nestleder i Askers kulturuke 2 år på rad. Jeg holdt konserter og dro på oppdrag med profesjonelle musikere og sangere og fikk til slutt en solid erfaring og trygghet.

I alle år har jeg sett hvordan sang kan glede, løfte og trøste. Jeg bruker derfor ofte øvelser i pust og timing og avspenning både når jeg selv synger og når jeg er stemmecoach. Jeg kjenner også en ekstrem glede ved å se at stemmen frigjøres ved hjelp av disse øvelsene.

På denne siden vil jeg legge inn bilder, videoer og andre ting som er med på inspirere og motivere. En god start er å kikke på denne fantastiske videoen av Susan Boyle sin første opptreden i Britains got talent. Denne har inspirert mange mennesker over hele verden så om du vil la deg selv inspirere så er det bare å nyte!

https://youtu.be/RxPZh4AnWyk